Curcan cu ananas

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 15 Ian 2015 | 5772 vizualizari

 

Pentru masa de Craciun ,ca fel principal,am gatit aceasta friptura de curcan cu ananas.Frageda,aromata,picanta dar si putin dulce a fost o incantare pentru musafiri.Se poate face din orice parte a curcanului.Eu am facut friptura din pulpa superioara.

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan (in cazul meu pulpe superioare),
  • 1 ananas,
  • 2 ling zahar,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • coriandru,
  • ulei de masline,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 11/2 pahar vin alb.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu ananas:

Pulpele de curcan se dezoseaza si se taie fasii potrivit de mari.Se pregateste o marinada din ulei de masline,vin,sare,piper,cimbru,coriandru,usturoi.Se tine carnea in aceasta marinada cateva ore (ideal de seara pana dimineata) apoi se scoate si se pune intr-o tigaie.Sosul ramas se toarna deasupra si se da la cuptor.

Ananasul se curata,se scoate miezul si se taie rondele.Se poate folosi si ananas din conserva.Se caramelizeaza doua linguri de zahar,se adauga rondelele de ananas si se stinge cu jumatate cana de vin.Se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul iar ananasul se inmoaie.Se toarna totul peste carne si se da la cuptor pana scade bine sosul din tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si bacon