Cupcakes "Padurea Neagra"

de Criss in Prajituri, 30 Sep 2011 | 11955 vizualizari

 

Nu pot sa cred ca mi-a scapat si nu v-am aratat aceste minunate, delicioase si de mare efect cupcakes-uri.
Pentru aceste prajituri delicioase am folosit reteta mea de baza pentru cupcakes/briose/muffins si am pus visine proaspete (se pot pune si visine din compot sau congelator si de ce nu, si din visinata), le-am ornat cu frisca naturala (Sanlacta), ciocolata amaruie si cate o visina.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -3 oua
  • -10 linguri zahar
  • -7 linguri ulei
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 praf de copt
  • -12 linguri faina
  • -200 ml lapte sau iaurt
  • -2 linguri cacao
  • -visine
  • Pentru sirop:
  • -100 ml apa
  • -2 linguri zahar
  • -1 fiola esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • -300 ml frisca (am folosit frisca naturala Sanlacta)
  • -ciocolata amaruie
  • -visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes "Padurea Neagra":

Punem intr-un bol ouale intregi, zaharul, vanilia, uleiul si batem pana se topeste zaharul. Adaugam laptele si faiana amestecata cu cacao si praf de copt. Amestecul rezultat nu trebuie sa fie foarte fluid, nu trebuie sa curga de pe palele mixerului. Daca e prea fluid mai adaugam o lingura de faina, iar daca e prea gros, adaugam putin lapte. In formele de briose punem hartie speciala pentru briose, in fiecare cosulet punem o lingura de aluat, 3-4 visine si punem tava la cuptor pentru 30-35 minute. Insiropam briosele asa calde,ajutandu-ne de o pensula, apoi le lasam sa se raceasca si le ornam cu frisca batuta, ciocolata si visine. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes "Padurea Neagra"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]