Pieptul de pui în aluat cu bere este foarte gustos și are o textură crocantă. Ai nevoie de ingrediente puține ca să te bucuri de o gustare delicioasă.
Pentru acest Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă, am folosit următoarele ingrediente: ou, făină, bere, pui, condimente.
Cum se prepara acest Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă:
Sparge oul într-un bol, adaugă berea și amestecă ușor. Încorporează făina, dar nu pe toată odată. Aluatul trebuie să aibă consistența unei smântâni. Adaugă sare, piper, praf de usturoi, boia afumată și câțiva fulgi de chilli. Amestecă bine până la omogenizare.
Taie pieptul de pui în fâșii subțiri. Condimentează-l cu puținâ sare.
Pune pieptul de pui în aluatul cu bere, amestecă-l bine, apoi pune-l la frigider pentru o oră.
După ce a stat la rece, prăjește fășiile de pui în ulei bine încins, până capătă o crustă rumenă, apoi scoate-l pe o platou tapetat cu hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei.
Pregătește sosul de iaurt. Rade cățelul de usturoi și pune-l peste iaurt, apoi adaugă sare, muștarul, uleiul și pătrunjel verde tocat mărunt. Amestecă foarte bine toate ingredientele.
Servește o porție de crispy alături de sosul de iaurt cu usturoi.
Este super gustos, crocant și aromat.