Creveti cu usturoi

de Doralinda in Fructe de mare, 25 Ian 2013 | 6502 vizualizari

 

Una dintre gustarile care m-a facut sa cumpar o carte de bucate "tapas" din Barcelona!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creveti medii
  • 1-2 ardei iuti rosii
  • 6 bucati usturoi
  • putin ulei masline
  • sare
  • boia dulce(optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu usturoi:

Curatati crevetii de carapace si cap (puteti gasi gata curatati dar sunt mai scumpi), ii clatiti sub un jet de apa si ii lasati intr-o strecuratoare. Taiati felii subtiri usturoiul si il caliti putin in ulei, apoi adaugati ardeii iuti bucatele mici si mai lasati 2 min, (dar ardeii sa fie curatati de seminte). Stergeti putin e apa crevetii cu hartie de bucatarie si ii puneti peste usturoi si ardei, sezonand dupa gust cu sare. Lasati cateva minute, intorcand si pe partea cealalta. Se servesc calzi. 

TIPS-URI

1

Daca nu va place prea iute, e de ajuns doar un ardei iute! Eu am pus doar unul!

2

Puteti sa stropiti cu lamaie la urma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia