Cremes 2

de Dea_Dea in Prajituri, 17 Mai 2014 | 15622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • FOI 2:
  • 400 gr aluat foietaj
  • CREMA:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 5 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
  • 250 ml frisca lichida
  • un plic gelatina Dr.Oetker(10 gr.)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes 2:

Aluatul foietaj il impartim in doua. Intindem fiecare bucata si punem la copt in tava de (30x35), pe hartie de copt, la foc potrivit pana se rumenesc foile si se lasa la racit.

Crema: Galbenusurile le frecam cu zaharul si cu esenta de vanilie , turnam 400 ml lapte pe rand si amestecam , apoi punem pe foc. Cele 100 de ml lapte le folosim pentru a dizolva amidonul. Cand laptele de pe foc clocoteste adaugam amidonul amestecand continuu pana se ingroasa si lasam la racit.Batem albusurile spuma si incorporam in crema rece, apoi batem frisca si o incorporam si pe ea . La final hidratam gelatina cu 3-4 linguri de apa, lasam 5 min si o punem la dizolvat la microunde. Se toarna gelatina peste crema si se omogezizeaza. Intre timp , punem folie in tava punem o foaie si turnam crema, cea de a doua foaie o faramitam deasupra si punem zahar pudra.

TIPS-URI

1

Puteti pune ambele foi fara sa o faramitati pe a doua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

17.05.2014, 16:52

bun bun

Rocsi 1

17.05.2014, 22:22

Nu am mancat de ceva ani asa ca servesc de la tine!

mirela0911 1

18.05.2014, 13:01

Demult nu am ami mancat cremes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]