Crema de zahar ars

de Miha in Dulciuri, 9 Apr 2010 | 6114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 5 g amidon
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri zahar pentru caramel
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu.

Celelalte 4 linguri de zahar se caramelizeaza, dupa care se repartizeaza in vase mici, asezate intr-o tava cu apa calda.

Se toarna compozitia de lapte si se da la cuptor, pana se incheaga. Se lasa la racit (cateva ore la frigider, este ideal), apoi se rastoarna pe platou.

Secretul linguritei de amidon in compozitie nu-l stiam, l-am aflat de la Janet. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Miha 1

12.04.2010, 11:18

Si tu ai nevoie de niste loc in dulapul de la bucatarie?

mariac 1

19.04.2010, 15:47

buna ideie,arata foarte bine

Laly 1

19.04.2010, 23:42

Preferata mea.5 furculite!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]