Crema de mascarpone si ciocolata

de _Alina_ in Dulciuri, 20 Sep 2013 | 31657 vizualizari

 

Nu-mi plac cremele din comert, asa ca fara prea multa palavrageala azi va prezint o vedeta din bucataria mea. O crema consistenta, ciocolatoasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata amaruie (50% cacao)
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 3 galbenusuri (2 galbenusuri mari si 1 mediu)
  • 250 g mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de mascarpone si ciocolata:

1. Intr-un vas non-aderent punem 150 ml frisca lichida la infierbantat, avand grija sa nu dea in fiert. 

2. Oprim focul, adaugam ciocolata rupta, lasam 1-2 min asa apoi invartim cu o lingura pana cand ciocolata se topeste complet.

3. Omogenizam galbenusurile si le turnam in compozitia fierbinte amestecand continuu. Lasam compozitia sa se racoreasca complet.

4. Mixam mascarponele cu 50 g frisca lichida, iar apoi incorporam totul in compozitia cu ciocolata.

5. Introducem crema la frigider pentru cateva ore (cel putin 4).

Puteti sa o serviti simpla sau sa o folositi la prajituri si torturi.

 

TIPS-URI

1

Folositi ciocolata de calitate.

2

Daca nu sunteti fan ciocolata amaruie puteti folosi ciocolata cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
desert cheesecake marmorat cu ciocolata