Cozonac delicios cu faina de canepa

de Steffy in Dulciuri, 23 Aug 2016 | 4224 vizualizari

 

De cand am achizitionat masina de paine, fac mereu cozonac pentru ca nu mai e problema framantatului. Fetitei mele ii place mult si am incercat o varianta mai sanatoasa cu lapte vegetal. faina grau intreg si faina de canepa (aceasta trebuie folosita in proportie 1/5 in combinatie cu alte feluri de faina). A iesit foarte pufos si, desi arata altfel decat cozonacul alb, a fost mancat cu mare pofta de toata familia.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa + o lingura seminte canepa + o lingura seminte susan
  • 125 g unt moale
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • 150 g zahar brun
  • coaja de la o lamaie, de la o portocala, o esenta de rom
  • 160 g faina de canepa
  • 600 g faina grau intreg
  • 3 lingurite de drojdie uscata

Umplutura:

  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar brun
  • 2 linguri cacao neagra
  • 150-200 g nuca macinata

Pentru uns:

  • un galbenus
  • putina miere
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac delicios cu faina de canepa:

Am preparat laptele vegetal la blender (apa, seminte canepa, seminte susan), apoi l-am strecurat si l-am pus in cuva masinii de paine.

Se adauga restul ingredientelor pentru aluat, exact in ordinea de mai sus. Am pus masina la programul de framantat si dospit. Dureaza o ora si 50 minute la masina mea.

Pentru umplutura, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga cacao si apoi nuca macinata. Se tapeteaza doua forme de cozonac cu hartie de copt.

Dupa framantare si dospire, se scoate aluatul si se imparte in patru.

Pe masa unsa cu ulei se intinde prima foaie cu mana, fara a apasa prea tare, se umple, se ruleaza. Facem la fel cu a doua foaie, apoi rasucim cele doua foi umplute si formam un cozonac pe care il asezam in forma.

Se procedeaza la fel si cu al doilea cozonac. Tavile se acopera cu un prosop de bucatarie si se pun deasupra aragazului, la cald. Se lasa sa mai creasca o ora. Se incinge intre timp cuptorul.

Cand s-au umflat cozonacii, se ung cu galbenus de ou si se introduc la cuptor.

Se fixeaza gratarul pe treapta de sus, se pun ambii cozonaci in cuptor, la foc mic, pana se rumenesc frumos deasupra.

Primele 30 minute, NU SE DESCHIDE CUPTORUL! Dupa circa 50 minute sunt gata, trebuie verificati cu scobitoarea.

Se scot din cuptor, se ung cu miere si se lasa 10 minute in tavi. Apoi se dezlipeste hartia de copt si se lasa la racit pe un gratar. Se taie cand s-au racit complet.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Primele 30 minute nu se deschide cuptorul pentru ca se pot lasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac delicios cu faina de canepa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de post cu orez si prune uscate