Cozonac cu cocă opărită

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 28 Mai 2013 | 12163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină,
  • 1 linguriță sare
  • 50 g drojdie proaspătă,
  • 500 ml lapte,
  • 3 ouă,
  • 3 gălbenușuri,
  • 350 g zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • esență vanilie,
  • coajă lămâie.
  • Umplutură:
  • 250 g nucă măcinată,
  • 3 albușuri,
  • 3 linguri cacao,
  • 3 linguri lapte,
  • 3 linguri zahăr,
  • esență rom,
  • stafide,
  • rahat.
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură lapte,
  • zahăr
  • mac
  • susan.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cocă opărită:

Într-un vas mai mare cernem făina cu sarea. Laptele se pune la fiert cu zahărul și se amestecă până se topește tot zahărul. Într-un castron mai mic amestecăm drojdia cu o lingură zahăr, o lingură de făină și 50 ml lapte călduț (se ia din cei 500 ml pus la fiert). Batem bine cu un mixer cele 3 ouă întregi cu cele 3 gălbenușuri. Când laptele clocotește se adaugă peste făina cernută, ametecând ușor cu o lingură de lemn. Adăugăm apoi drojdia - care trebuie să-și fi mărit volumul și ouăle bătute. Adăugăm esența de vanilie și coaja de la o lămâie. Punem la încălzit uleiul și se lasă 2 minute la foc mic.

Se începe frământatul ușor cu podul palmei, niciodată cu pumnul :), turnând câte puțin ulei călduț. Se frământă cât mai mult posibil - eu nu pot mai mult de 10 minute ;) Se lasă la crescut într-o cameră unde este cald pentru o oră. Vasul se acoperă cu un șervet curat.

Între timp se pregătesc tăvile - se ung cu ulei și se tapetează cu hârtie pergament. Se pregătește compoziția de nucă.

Se bat bine cu mixerul cele 3 albușuri cu un praf de sare, adăugăm apoi zahărul în ploaie. Adăugăm cacao, laptele, nuca și esența de rom și amestecăm cu o lingură de lemn.

Când aluatul a crescut se împarte în două. Pe o planșetă unsă cu ulei se întinde o parte de aluat. Compoziția de nucă am împărțit-o  în două și am întins-o la distanțe egale față de margine și mijloc. Pe laterale și la mijloc am pus rahat și stafide. Rulăm și se pune în tavă. La fel se procedează și cu partea cealaltă de aluat.

Se mai lasă la crescut în tavă pentru 30 minute. Se unge un gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte. Se presară zahăr, mac și susan. Se coc pentru 60 minute la 180 grade C.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cocă opărită" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

ULTIMELE COMENTARII

caxorop247

Die Website https://sportapothekeonline.com/ ist eine effektive Lösung für alle, die ihren Körper ohne unnötigen Aufwand und leere Versprechungen in Ordnung bringen möchten. Hier können Sie wirksame Medikamente kaufen: von Fatburnern über Anabolika bis hin zu Hilfskomplexen. Dank der benutzerfreundlichen Oberfläche und der schnellen Lieferung müssen Sie keine Zeit mit der Suche verschwenden – alles Beste ist an einem Ort. Dies ist ein Shop für alle, die Wert auf Ergebnisse legen und nicht jahrelang warten möchten.

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coronita impletita cu ciocolata