Covridog

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2016 | 7412 vizualizari

 

Nu este o mega reteta, nu e wow, dar este o placere, cel putin pentru noi. O data pe an, merge sa ne facem pofta cu un covridog. Am mancat acum cativa ani covridog, in Brasov, de atunci niciodata, dar zilele astea parca mi s-a facut pofta si doar nu era sa ma duc sa cumpar. Am facut in casa, ca e mai bun, mai gustos, eu asa zic! Multi probabil o sa conteste reteta, ca e o porcarie, ca e nociva ca are crenvursti, dar fiecare este liber sa aleaga, va place bine, nu, treceti mai departe :)

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata
  • 270 ml apa minerala
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 10 crenvursti
  • 1 ou
  • mac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covridog:

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si le amestecam cu  o lingura.
Apa minerala, calduta sa fie, o turnam treptat si framantam.
La final punem uleiul de masline, il incorporam bine.
Vom obtine un aluat elastic, usor lipicios.
Il acoperim cu un prosop curat, il lasam la dospit o ora, o ora si ceva.

Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru.
Rasturnam aluatul, intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa.
Cu o rotita zimtata sau cu un cutit bine ascutit, taiem fasii .
Luam cate un crenvurste si in jurul sau infasuram cate o fasie de aluat, sau doua fasii daca sunt mai scurte. Prindem bine si la capete. La fel procedam pana terminam toti crenvurstii.
Ungem cu unt o tava mai mare, o tapetam cu hartie de copt si ii asezam in tava.

Batem spuma un ou si cu ajutorul unui penson ii unge, apoi ii presaram cu mac.
Introducem tava in cuptorul incins, lasam covridogii pana sunt rumeniti frumos.

Cand sunt gata, ii scoatem si ii acoperim cu un prosop gros.
Ii servim calzi, cu mustar am preferat noi.
Pofta buna!
PS: Eu cumparasem doar 8 crenvursti, mi-a mai ramas putin aluat si am facut 3 chifle. De asta am scris la ingrediente 10 crenvursti, ca va ajunge aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covridog" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Dorka 1

21.03.2016, 11:29

ce bun, si arata super

kytz 1

12.01.2017, 16:45

Arată tentant de bine mâncarea asta "interzisă"!

Rocsi 1

12.01.2017, 17:50

Dorka, Kytz, va multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv covridog cu cascaval