Cotlet de porc cu sos de piper

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 15 Sep 2014 | 23690 vizualizari

 

Acest sos este in lista mea de sosuri preferate si se poate face cu orice fel de carne (piept de pui sau curcan, vitel , miel sau porc)

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de cotlet (sau pulpa) de porc
  • sare, piper macinat, 1 lingura piper boabe (2-3 culori)
  • ulei de masline
  • 1 concentrat de carne knorr lichid (natur)
  • 50 gr smantana dulce pentru gatit
  • putin vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu sos de piper:

Carnea o temperam moderat cu putin sare si putin piper macinat.

Intr-o tigaie punem ulei de masline si prajim carnea cate 3 minute pe fiecare parte si o scoatem apoi pe o farfurie. In uleiul ramas adaugam vinul alb (cca 1/2 pahar) si boabele de piper zdrobite in morjar. Lasam sa scada vinul si intre timp amestecam continutul unei cutiute de concentrat decarne knorr cu o cana de apa rece si turnam peste sos. Acesta va face sa se inchege sosul . Adaugam carnea si o mai lasam cca 7 minute sa se fiarba in sosul format. Intoarcem si lasam iar cca 7 minute. La final turnam smantana si amestecam bine, miscand tigaia din cand in cand sa nu se prinda de fund. 

Servim cu tagliatele sau cu cartofi aurii sau prajiti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu sos de piper" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptură de cocoş cu ghebe, în sos de vin roşu