Cotlet de berbecut cu rozmarin

de mihaelar63 in Oaie, 4 Mar 2017 | 4743 vizualizari

 

  Parca mai demult, nu prea apreciam carnea de miel. In ultimii ani, am incercat diverse retete si niciuna nu m-a dezamagit. Gatita corect si cu placere, carnea de miel/berbecut este foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet berbecut
  • 6 catei usturoi
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 crengute rozmarin
  • 1 pahar vin roze
  • 1/lingurita boia rosie
  • 1 lingurita piper rosu boabe
  • 1 foaie dafin
  • sare roz cu fulgi de chilli [ la rasnita ]
  • salata :
  • frunze valeriana 
  • rosii 
  • otet mere 
  • ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de berbecut cu rozmarin:

  1. Bucata de cotlet de berbecut se limpezeste cu apa.
  2. Deasupra carnii, se rasneste sare roz de Himalaya amestecata cu fulgi de chilli.
  3. Frecati bine bucata de berbecut cu sarea rasnita.
  4. Curatati usturoiul.
  5. Se pune bucata de carne intr-un vas.
  6. Adugati vinul, 2 crengute de rozmarin, usturoiul pisat.
  7. Lasati cotletul de berbecut  sa se marineze la frigider, chiar de pe o zi pe alta.
  8. A doua zi, scoateti carnea din marinata si o ungeti cu ulei de masline.
  9. Prajiti carnea intr-o tigaie pe ambele parti, pana prinde crusta.
  10. Aceasta operatiune are rolul de a ,,sigila '' fragezimea carnii.
  11. Crengutele de rozmarin trebuie sa se prajeasca impreuna cu carnea.
  12. Zdrobiti in mojar piperul rosu si foaia de dafin.
  13. Ungeti carnea cu boia rosie, presarati deasupra piperul si dafinul pisat.
  14. Transferati carnea la cuptorul preincalzit si coaceti inca 20 minute.
  15. Pentru aceasta operatiune, am folosit Multicookerul Philips -functia Bake la 150 grade Celsius.
  16. Cotletul de berbecut se feliaza si se serveste cald, alaturi de garnitura sau salata preferata.
  17. Decorati cu rozmarin verde.
  18. Noi am avut alaturi salata de valeriana cu rosii.

TIPS-URI

1

Bucatile de carne de miel astfel marinate, se pot prepara si la gratar.

2

Daca doriti o carne mai suculenta, reduceti timpul de coacere cu 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de berbecut cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini tarte cu cremă de iaurt și afine - Rapide și delicioase

ieri la 07:46

Bomboane Tiramisu - Delicii rapide și savuroase

pe 19.11 la 07:37

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]