Cornulete fragede cu osanza

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Feb 2016 | 6055 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras La Ancuta....e vestita la cornulete....

 

INGREDIENTE

  • 125 g osanza cruda
  • 4 galbenusuri
  • 100 g iaurt 3.5 grasime
  • un varf de cutit cu sare
  • 1 plic de finesse vanilia bourbon
  • 280 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • 1 borcan cu gem de prune
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu osanza:

Mai intai am scos osanza de la congelator, am lasat-o 1/2 de ora apoi am taiat-o cuburi si am dat-o prin masina de tocat. Intr-un castr-on am pus galbenusurile, sarea, vanilia  si osanza si le-am omogenizat, apoi am adaugat iaurtul, am amestecat bine, la final am pus faina cernuta si am framantat, nu foarte mult, cat sa obtinem un aluat nelipicios, am pus aluatul intr-o punga si l-am bagat la frigider cca 30 min. Dupa ce l-am scos de la frigider l-am impartit in 4 si am intins din fiecare bucata cate o foaie subtire pe care am impartit-o in patrate potrivite. Fiecare patrat l-am uns cu gem si am rulat formand cornuletul. Tava de la aragaz am tapetat-o cu hartie de copt si am asezat cornuletele in tava, am bagat tava la cuptorul preincalzit cca 20-25 min, pana cand incep sa se rumeneasca. Apoi le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.Sunt foarte fragede....

TIPS-URI

1

sub tava am bagat un ibric cu apa, sa nu se arda cornulete pe fund..

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu osanza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]