Cornulete fragede

de Lorra in Dulciuri, 12 Oct 2013 | 46008 vizualizari

 

Sunt tare bune si atat de fragede...
Obisnuiam sa le cumpar, dar niciodata nu descopeream acel "ceva" , gustul autentic. Asa ca m-am pus pe treaba si nu am fost dezamagita :)
Acum pot spune ca mi-am "facut pofta" !

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 200 gr smantana
  • 200 gr unt
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri otet
  • 1 ou + 50 ml lapte pt uns
  • 300 gr rahat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Inainte de toate, se scot ingredientele de la frigider si se tin la temperatura camerei timp de 1-2 ore.

Se mixeaza untul cu smantana, apoi se adauga otetul si praful de sare.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitia de unt, turnata in ploaie. Se framanta bine pana devine un aluat consistent, nelipicios.

Se infasoara in folie de plastic si se tine la frigider pentru o ora.

Rahatul se taie pe lungime, in betisoare de marime potrivita.

Se intinde aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina, in discuri cu grosimea de 4-5 mm. 

Se taie fiecare disc in triunghiuri, se pun bastonasele pe fiecare din ele si se ruleaza de la baza spre varf.

Se pregateste o tava tapetata cu ulei si faina, se aseaza cornuletele si se ung cu oul batut amestecat cu lapte.

Se coc la foc mediu, 40-45 min.

Cand sunt gata se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

Se pot unge si cu ou batut + zahar si nuca macinata.

2

Pentru umplutura se foloseste rahat, gem, magiun, nuci + gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

diaconta 1

13.10.2013, 18:45

cu siguranta sunt foarte fragede

Lorra 1

13.10.2013, 20:23

Dia

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]