Cornulete fragede

de sasha in Dulciuri, 6 Mar 2013 | 4060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g untura topita
  • 1/2 kg faina
  • 7 g amoniu pentru prajituri
  • 1 cub drojdie
  • 1 plic zahar pudra
  • 150 g zahar
  • gem de prune
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja de la o portocala
  • 250 ml apa clocotita
Portii: 100
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Faina o punem intr-un bol,facem un cuib in mijloc si turnam untura topita,zaharul,apa clocotita ,amoniul stins in otet, drojdia sfaramata, coaja de la o  prtocale si o framantam bine  si se lasa la dospit pentru 30 de minute. Cand a crescut formam migiute mici, le intindem, le taiem in triunghiuri si punem cate o lingutita de gem, se ruleaza, se aseaza in tava tapetata cu faina si dam la cuptor la 140 grade pentru 20 de minute.

Cand s-au rumenit le pudram cu zahar pudra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu rahat