Cornulete cu rahat si cocos

de AndreaE in Dulciuri, 17 Mar 2014 | 6157 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • 25 gr drojdie
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite cacao
  • rahat
  • Sirop :
  • - 200 ml lapte
  • - 8 linguri zahar
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat si cocos:

Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar, o cescuta de apa si putina faina. Se pune la crescut la loc caldut.

Faina , uleiul , laptele, oul, esenta de vanilie impreuna cu maiaua crescuta se amesteca pana se obtina un aluat.

Aluatul se imparte in doua parti egale. In una din parti se pun 2 lingurite de cacao. 

Cele doua aluaturi se pun la crescut.

Cand a crescut , ambele aluaturi se impart in 4 parti si se intind in forma de clatita. Se ia o "clatita" alba se suprapune una cu cacao, se imparte in 8 triunghiuri, se pune rahat si se ruleaza. 

Intr-o tava se pune hartie de copt, care se unge cu putin ulei, se aseaza cornuletele si se dau la cuptor. Se coc cc 15 min .

Se face siropul:  se fierb 200 ml lapte cu 8 linguri de zahar.

Fiecare cornulet in parte (cat inca este cald) se da prin sirop apoi se tavaleste prin nuca de cocos. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede