Cornulete cu gem

de katty in Dulciuri, 4 Mar 2015 | 13168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr osanza (sau unt)
  • un plic drojdie uscata (7 gr)
  • 250 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 600 gr faina
  • 300 gr gem de prune
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem:

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata.

Punem laptele si zaharul la foc si amestecam continuu pana zaharul se topeste, apoi dam vasul jos.Daca este prea fierbinte il lasam sa se raceasca atat cat sa putem tine degetul in el, fara a ne arde.Facem o adancitura in mijlocul fainii, in care punem osanza si laptele caldut. Framantam pana obtinem un aluat care nu se lipeste. Punem vasul intr-un loc cald si lasam aluatul sa creasca pentru 30 de minute.

Impartim aluatul in 4 parti, pe care le intindem sub forma de cerc intr-un strat subtire. Impartim cercul cu un cutit bine ascutin in 8 triunghuri relativ egale. La baza fiecarui triunghi asezam cate o lingurita de gem, apoi rulam spre varful triunghiului. Asezam cornuletele intr-o tava pe hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana devin aurii.

Scoatem cornuletele si cat mai sunt caldute le presaram bine cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu rahat