Cornulete alb-negru

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 10 Mar 2013 | 11810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Prima foaie:
  • 200 ml ulei
  • 300 ml apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet praf de copt sau 1 cubulet de drojdie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde (sa nu fie aluatul foarte tare)
  • Pentru a doua foaie:
  • la fel ca la prima foaie doar ca inlocuim zaharul vanilat cu esenta de rom si adaugam 2 linguri de cacao
  • Pentru sirop:
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete alb-negru:

Sirop: Se adauga 1/2 cana de zara intr-o cana de apa si se amesteca pana se topeste zaharul.

Ingredientele se amesteca in ordinea scrisa, praful de copt se stinge in seama de lamaie, daca se foloseste drojdie  se dizolva in putina apa calda.

Se fac foi mai mici rotunde, foaia cu cacao mai mica decat cea simpla si se suprapun. Dupa ce se suprapun se mai intind putin, apoi se taie triunghiuri, se intorc pe partea cu foaia alba si se ruleaza dinspre partea mare catre cea mica. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se da cuptorul incins, la foc mediu. Cand sunt gata se scot din cuptor si se dau fierbinti prin sirop si le tavalim prin nuca de cocos.

Se poate pune si in mijloc daca doriti ca umputura rahat, gem, finetti ...

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete alb-negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]