Conopida cu sos de susan(tahin)

de Sidy in Mancaruri de legume, 5 Oct 2011 | 6394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 4 linguri otet
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri ulei
  • 5-6 linguri sos Tahin( de susan)
  • zeama de lamaie
  • 3-4 catei usturoi
  • 2-3 linguri apa rece
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu sos de susan(tahin):

Conopida se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare si otet pentru aproximativ 15 minute. Dupa ce este fiarta conopida , se strecoara si se lasa la scurs.

Punem uleiul la incins si adaugam conopida sa se prajeasca frumos pe toate partile pina devine crocanta si aurie. Se scoate apoi pe un servet de hartie sa se scurga surplusul de ulei.

Intr-un bol punem usturoiul presat si sosul Tahin, amestecam apoi adaugam zeama de lamaie , dupa gust. Punem sare cat este necesar. Daca sosul s-a intarit adaugam 2-3 linguri de apa rece pina se face sosul ca si un iaurt. Patrunjelul verde il tocam marunt si il adaugam sosului.

Sosul rezultat se pune peste conopida prajita si se orneaza dupa imaginatie.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos de susan(tahin)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]