Compot de zarzare( corcoduse)

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 17 Iul 2013 | 5455 vizualizari

 

M-a rugat cineva ,nu spun cine,sa-i fac compot de zarzare....ma rog,gusturile nu se discuta si cum aveam in gradina zarzare altoite,mari ,frumoase si gustoase m-am pus pe treaba.....

 

INGREDIENTE

  • 6 kg zarzare rosii si galbene
  • 45 linguri de zahar
  • 15 borcane de 800
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de zarzare( corcoduse):

Se culeg frumos din pom, sa nu fie batute, se spala si se aseaza in borcane, se adauga 3 linguri de zahar la fiecare borcan si se umple cu apa. Se pune capacul si apoi se aseaza intr-o cratita pe fundul careia am pus un prosop, se umple cratita cu apa pana la nivelul capacului se se lasa la foc mediu sa fiarba cca 20 min, se observa o schimbare de culoare. Se scot borcanele se aseaza intr-un loc si se invelesc cu o patura, se lasa pana a doua zi, apoi se depoziteaza la loc racoros sau se mananca , daca nu mai ai rabdare...

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de zarzare( corcoduse)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

17.07.2013, 21:19

Vin si eu sa servesc putin compot rece

mena29 1

17.07.2013, 21:27

Ce bine arata!

Corinuta 1

17.07.2013, 23:02

ce bun e!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de zarzare