Compot de struguri

de Andra_Constantinescu in Sirop / Compot, 24 Sep 2017 | 4819 vizualizari

 

Compotul de struguri este foarte bun pentru a-l servi ca atare sau pentru a-l folosi la prepararea prajiturilor si torturilor. 

Au rezultat 10 l de compot de struguri din cantitatile pe care le-am folosit.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg struguri
  • 1,2 kg zahar
  • 6 l apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de struguri:

Se aleg boabele de struguri de pe ciorchine, se spala si se pun in sticle (curate si uscate), umplandu-le pana la jumatate.

Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in cand.

Se pune siropul peste boabele de struguri, lasand spatiu liber de 1-2 cm pana la gura sticlei. Se infileteaza capacele. Se fierb sticlele pe baie de aburi, timp de 40-50 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca in apa respectiva sau sub o patura.

TIPS-URI

1

 Pe fundul vasului in care fierbeti sticlele, se va aseza un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Suc de struguri