Compot de cirese cu visine

de Rocsi in Sirop / Compot, 27 Iun 2013 | 4942 vizualizari

 

Mai mereu fac compot de cirese si de visine dar separat, insa acum am ales sa le combin. M-am gandit eu asa: cirese coapte si dulci, visine acrisoare, nu poate iesi decat ceva bun. Si nu stiu cum se face dar nu m-am inselat, a iesit un compot delicios iar cele doua fructe s-au imbinat perfect. O sa va dau cantitatile la ingrediente pentru 14 borcane de 800 gr.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese
  • 500 gr visine
  • 35 linguri de zahar ( 2 linguri si 1/2 pentru borcan)
  • 14 borcane de 800 gr
  • apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese cu visine:

Ciresele si visinele le punem intr-un bol si le spalam sub jetul de apa rece, apoi indeparatam coditele. Le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga de apa.

Borcanele si capacele le spalam bine cu apa fierbinte si detergen de vase, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat. Dupa ce s-au uscat punem cirese, visine cat sa le umplem pe jumatate. Cu ajutorul unui borcan cu fructe masuram cantitatea de apa necesara. Apa masurata o turnam intr-o cratita, punem zaharul si trasferam totul pe flacara aragazului pana se topeste zaharul. Siropul obtinut il turnam in borcane.

Infiletam bine borcanele si le invelim in hartie alba. Intr-o oala ceva mai larga, punem borcanele invelite, apa cat sa le acoperim pe 3/4 iar deasupra asezam un prosop de bucatarie. Punem la foc potrivit si din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam 30-35 de minute la sterilizat. Le scoatem, le asezam intr-o patura si le lasam acolo pana a 2 a zi cand se racesc. Le etichetam si la loc racoros cu ele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de cirese