Compot de cirese cu visine

de Rocsi in Sirop / Compot, 27 Iun 2013 | 5285 vizualizari

 

Mai mereu fac compot de cirese si de visine dar separat, insa acum am ales sa le combin. M-am gandit eu asa: cirese coapte si dulci, visine acrisoare, nu poate iesi decat ceva bun. Si nu stiu cum se face dar nu m-am inselat, a iesit un compot delicios iar cele doua fructe s-au imbinat perfect. O sa va dau cantitatile la ingrediente pentru 14 borcane de 800 gr.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese
  • 500 gr visine
  • 35 linguri de zahar ( 2 linguri si 1/2 pentru borcan)
  • 14 borcane de 800 gr
  • apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese cu visine:

Ciresele si visinele le punem intr-un bol si le spalam sub jetul de apa rece, apoi indeparatam coditele. Le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga de apa.

Borcanele si capacele le spalam bine cu apa fierbinte si detergen de vase, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat. Dupa ce s-au uscat punem cirese, visine cat sa le umplem pe jumatate. Cu ajutorul unui borcan cu fructe masuram cantitatea de apa necesara. Apa masurata o turnam intr-o cratita, punem zaharul si trasferam totul pe flacara aragazului pana se topeste zaharul. Siropul obtinut il turnam in borcane.

Infiletam bine borcanele si le invelim in hartie alba. Intr-o oala ceva mai larga, punem borcanele invelite, apa cat sa le acoperim pe 3/4 iar deasupra asezam un prosop de bucatarie. Punem la foc potrivit si din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam 30-35 de minute la sterilizat. Le scoatem, le asezam intr-o patura si le lasam acolo pana a 2 a zi cand se racesc. Le etichetam si la loc racoros cu ele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

29.06.2013, 20:47

Vladimir

Rocsi 1

29.06.2013, 20:47

Laura

Rocsi 1

29.06.2013, 20:47

Multumesc mult Dya

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]