Colaci turcesti

de rose in Pizza, 10 Feb 2010 | 9103 vizualizari

 

O reteta simpla si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt aluat:
  • 1 pahar apa calda,
  • 1 pahar de lapte cald,
  • 1 pahar ulei,
  • o lingura zahar,
  • 1 lg.sare,
  • 1 cub drojdie,
  • faina cat cuprinde atat cat se nu se pinda de degete
  • Pt umplutura:
  • se pot umple cu unt, cascaval sau telemea,sunca si masline,ceapa calita,etc. Eu am facut doar cu cascaval si unt.
  • Pt uns :
  • 1ou ,
  • susan sau mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colaci turcesti:

Intr-un vas se dizolva drojdia cu apa calduta si apoi se adauga laptele,uleiul,sarea + zaharul si faina.Se amesteca pana se obtine o coca care se lasa la dospit aprox 1h.

Intre timp pragatiti ingredientele pt umplutura:le dati prin razatoarea mare iar maslinele se scobesc de samburi . Untul trebuie tinut la temperatura camerei si sa aibe consistenta smantanii.

Dupa ce aluatul "a crescut" frumos se rupe in bucatele mici cat un ou. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul cat sa aiba marimea unei farfurii ; se unge cu unt si se adauga ingredientele alese de voi. Rasuciti foaia iar capetele le uniti in forma de colacel.Se aseaza in tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt. 

Cu ajutorul unui tifon puneti deasupra oul batut si in final presarati susanul sau macul.

Introduceti tava in cuptor unde se coc la 170 grade timp de 1 h.

TIPS-URI

1

acest aluat se poate folosi si in prepararea placintelor,pizza,paine,etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Colaci turcesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza taraneasca