Clatite cu crema de vanilie si bezea

de Patricia Iordache in Prajituri, 25 Mar 2013 | 5841 vizualizari

 

Vreau sa multumesc KikenHanei pentru aceasta minunata...delicioasa...reteta!! Este un desert pe care sotul si baietelul meu l-au mancat intr-o clipa si au cerut a doua portie :)

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru 6 clatite:
  • - 100 gr. faina alba;
  • - 2 oua intregi;
  • - 150 ml lapte;
  • - 100 ml apa minerala (sifon sau bere);
  • - putina sare;
  • - putin ulei pentru prajit
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • - 250 gr branza dulce de vaca;
  • - 1 ou;
  • - 40 gr zahar;
  • -1 lingura stafide lasate la hidratat in putin coniac/rom;
  • - coaja de lamaie
  • Ce ne trebuie pentru crema de vanilie:
  • - 2 oua (doar galbenusul)
  • - 100 ml frisca lichida (sau lapte, dar crema o sa iasa mai fluida);
  • - 25 gr zahar;
  • - vanilie Finess (Dr. Oetker);
  • Ce ne trebuie pentru bezea:
  • - 2 oua (doar albusul);
  • - 35 gr zahar;
  • - praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de vanilie si bezea:

Cum preparam clatitele:

Amestecam intr-un castron, cu ajutorul unui tel, cele 2 oua intregi, faina, laptele, sifonul (apa minerala sau berea) si sarea. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore. Amestecam din nou cu telul verificand daca aluatul are consistenta unei smantani. Ungem cu ajutorul unui servetel (sau pensula de silicon) imbibat cu ulei, tigaia (a mea are diametrul de 20 cm), lasam sa se incinga putin si turnam cu polonicul o cantitate cat sa acopere fundul tigaii.  Cand s-a matifiat partea de deasupra, intoarcem cu maiestrie clatita pe partea cealalta si o mai lasam putin, apoi o scoatem pe farfurie

Cum preparam umplutura:

Stafidele le punem la hidratat in putin coniac/rom. Mixam branza impreuna cu zaharul, ouale, coaja de lamaie. Adaugam stafidele si umplem clatitele ca pe sarmale.

Cum preparam crema de vanilie:

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, turnam frisca/lapte fierbinte, in fir subtire amestecand continuu. Punem pe foc si amestecam aproximativ 2 minute pana ce crema se ingroasa.

Cum preparam bezeaua:

Se bat albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mizam pana obtinem bezeaua.

Cum montam preparatul:

Intr-un vas de yena uns cu unt punem clatitele umplute cu branza, turnam peste ele crema si deasupra punem bezeaua. Punem totul la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 5-10 minute pana ce se rumeneste bezeaua.

Din cantitatile mentionate obtineti 3 portii mari sau 6 portii mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de vanilie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

ULTIMELE COMENTARII

caxorop247

Die Website https://sportapothekeonline.com/ ist eine effektive Lösung für alle, die ihren Körper ohne unnötigen Aufwand und leere Versprechungen in Ordnung bringen möchten. Hier können Sie wirksame Medikamente kaufen: von Fatburnern über Anabolika bis hin zu Hilfskomplexen. Dank der benutzerfreundlichen Oberfläche und der schnellen Lieferung müssen Sie keine Zeit mit der Suche verschwenden – alles Beste ist an einem Ort. Dies ist ein Shop für alle, die Wert auf Ergebnisse legen und nicht jahrelang warten möchten.

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene