Ciulama cu ciuperci si mamaliguta

de Lily_Musat in Mancaruri de legume, 13 Ian 2011 | 9770 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci crude,
  • 6 linguri de ulei,
  • 200 ml lapte,
  • 200 ml apa,
  • 2 linguri de faina cu varf,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • leustean pentru decorat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu ciuperci si mamaliguta:

Punem sare in tigaie si putin pe ele si le astupam cu un capac sa se friga bine.  Intr-o tigaie punem uleiul.Adaugam faina.  Amestecam uleiul cu faina fara sa dam pe foc. La rece.  Punem pe foc cratita si lasam sa se caleasca putin. Dam tigaia putin la o parte de pe foc si adaugam lapticul amestecat cu apa si amestecam bine sa se omogenizeze. 

Intr-o tigaie tefal frigem ciupercile.Punem ciupercutele in ciulama. Adaugam piper si sare. Tinem cont ca am adaugat sare si la ciuperci.  Lasam sa fiarba putin amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.Merge de minune cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Ca sa nu faca ciulamaua cocoloase, faina se amesteca cu uleiul "la rece" fara sa fie pe flacara aragazului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci in sos alb