Ciorba de varza noua cu afumatura

de Valclaudia in Ciorbe, 15 Iun 2014 | 8596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • afumatura, cca 500 gr. (oase, coaste, bacon)
  • 1 lingura ulei
  • 1 varza proaspata
  • 3 fire de capa verde
  • 2 morcovi potriviti
  • sare si piper dupa gust
  • 1 foaie de dafin
  • boabe de piper
  • bobite de mustar
  • 1 lingura pasta de rosii
  • cimbru, marar dupa gust (uscat sau proaspat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza noua cu afumatura:

Spalam afumatura si daca avem si bucatele de bacon,le prajim pe acestea mai intai intr-o lingura de ulei pana se rumenesc, apoi punem si oasele/ coastele afumate, morcovul ras pe razatoarea mare, ceapa taiata rondele si adaugam cca 3l apa rece, bobite de mustar, boabe de piper, 1 foaie de dafin, sare si piper macinat dupa gust.

Lasam sa fiarba la foc potrivit pana fierbe carnea, apoi adaugam varza tocata fideluta si mai lasam la foc potrivit inca 20-30 minute, sa fiarba si varza.

La final punem o lingura pasta de rosii, mai dam 2-3 clocote, stingem focul, presaram cimbru si marar,apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza noua cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza