Ciorbă de praz cu costiţă afumată

de portiadelumina in Ciorbe, 17 Dec 2013 | 8303 vizualizari

 

Înainte de a începe postul am zis să încerc prazul de anul ăsta, aşa, ca o trecere de la alimentaţia care este socotită a fi "de dulce". Aşa că am făcut trecerea combinând gustul sănătos al legumelor cu cel îmbietor şi original al coastei afumate. A ieşit o ciorbă bună, un borş bun, căci zeama de varză încă nu se acrise.
Şi mă opresc aici cu introducerea, nu de alta, dar n-aş vrea să reţin prea mult timpul cu cititul, asta aşa, că la data de azi v-oţi fi pregătind cu cele ale porcului. :D
Poza finală am făcut-o în fugă, aşa că nu puneţi preţ pe pixeli ci pe gust. :))

 

INGREDIENTE

  • 5 fire de praz
  • 4 cepe (am folosit ceapă de apă)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei capia roşu
  • ţelină
  • păstârnac
  • sare
  • 3-4 cartofi
  • 300 gr costiţă afumată
  • 500 cl borş
  • 6 litri apă
  • 70 cl ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de praz cu costiţă afumată:

Această ciorbă se face foarte uşor, practic, dacă toate legumele sunt curăţate şi tocate cum trebuie 90% din ciorbă e deja gata.  

Aşadar, se curăţă şi se toacă legumele, fiecare după cum crede de cuviinţă. Eu am tăiat prazul la cca 2 cm pentru a avea oarece formă, pentru a nu se topi la fierbere. 

Legumele tăiate se călesc în ulei până se rumenesc un pic, adăugându-se imediat şi costiţa tocată. Se adaugă apou apa necesară fierberii şi se lasă la fiert până când cartoful şi morcovul (care fierb mai greu) sunt pătrunse bine. Spre final se adaugă borşul fiert separat şi se potrivşte la gust  gust după dorinţa fiecărui bucăar.

Am preferat să nu pun verdeaţă pentru că deja abuzez de ea în timpul postului. :D

Poftă bună!

TIPS-URI

1

un gust bun se obţine dacă se călesc legumele înainte, desigur, dimpreună cu costiţa

2

borşul trebuie fiert înainte de a se pune în ciorbă

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de praz cu costiţă afumată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]