Ciorbă de praz cu cartofi

de Panacris in Ciorbe, 2 Mar 2013 | 22349 vizualizari

 

O ciorbiță delicioasă! M-am inspirat de la Sidy și Gaby. A ieșit o combinație super.

 

INGREDIENTE

  • praz 2 bucăți,
  • cartofi 4 bucăți,
  • ardei kapia 1 bucată.
  • ceapă verde 1 legătura,
  • morcov 1 bucată,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • gulie 1 felie mai graosă,
  • untură de rață,
  • tarhon,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel verde,
  • ouă 2 bucăți,
  • iaurt grecesc cca. 200 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de praz cu cartofi:

Morcovul se curăță, se rade pe răzătoarea mică și se călește în puțin ulei de măsline. Între timp se curăță și rade gulia, se adaugă peste morcov. Prazul și ceapa curățată se taie rondele și se adaugă la amestecul de rădăcinoase. Apoi se adaugă și cubulețele de cartofi, se asezonează de sare, piper si tarhon, se completează cu cca 3000 l apă, se lasă la fiert la foc mediu, neacoperit cca. 25 de minute. Spre final se adaugă 1 lingură de grăsime de rață, va prinde o savoare nemaipomeniă. După ce s-au combinat gusturile, se bat ouale cu iaurtul și se adaugă în fir ușor, atenție, doar după ce ciorbița a fost dată la o parte de pe foc.

Se servește fierbinte cu pătrunjel tocat mărunt și ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de praz cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de praz cu legume