Ciorba de perisoare cu cartofi

de Rocsi in Ciorbe, 1 Mar 2015 | 5335 vizualizari

 

Nu m-am gandit niciodata sa fac ciorba pe perisoare cu cartofi, insa am vazut la bucataras Mihaelar, mi-a placut cum arata si am zis sa pun in practica. Nu ma asteptam sa fie atat de buna si sa ne placa atat de mult. O recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 rosii potrivite decojite
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 cartofi potriviti
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit
  • 4 linguri smantana
  • Pentru perisoare:
  • 400 gr carne tocata amestec (vita cu porc)
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 4 crengute marar verde
  • 3 crengute patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu cartofi:

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt. Intr-o oala punem circa 4 litri de apa, o punem pe foc cu legumele pregatite mai sus. Curatam cartofii, ii taiem cuburi potrivite, rosiile le tocam. Dupa ce au fiert cam 10 minute legumele, adaugam cartofii si rosiile. Dam gust cu sare, piper.

Perisoarele: Ceapa o curatam si o maruntim bine. Verdeata o tocam. Intr-un bol amestecam carnea tocata, oul, ceapa, verdeata, sare si piper dupa gust. Ne udam mainile, luam din compozitia de carne si formam perisoarele in palme. Dupa ce au fiert si cartofii circa 15 minute, dam focul la mic, punem perisoarele, apoi dam focul potrivit.

Le gustam sa vedem cand sunt fierte perisoarele, pentru a adauga bors, dupa gust. Lasam sa dea cateva clocote, punem smantana si mai lasam 1 minut pe foc.

Cand este gata, luam ciorba de pe foc, presaram putin patrunjel verde tocat.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca cu leustean