Ciorba de perisoare

de Ancutsa in Ciorbe, 22 Ian 2017 | 3592 vizualizari

 

Ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza mi se pare foarte potrivita dupa perioada Sarbatorilor si o reteta numai buna pentru sezonul rece.

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne tocata de porc
  • 1 morcov ras
  • 1 ceapa uscata
  • jumatate de cutie de rosii
  • 1 lingura de orez
  • Zeama de varza
  • 1 ou
  • Optional:
  • verdeturi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

 

Se pun la fiert intr-o oala de 5 litri, apa cu o lingurita de sare, o ceapa taiata marunt, morcovul ras, rosiile la cutie (eu folosesc aproximativ jumatate de cutie). Se spumeaza la nevoie. Se adauga si 1 lingura de orez spalat bine.

 Cand este aproape gata, se prepara perisoarele. Se pune intr-un vas carnea tocata, o lingurita cu sare si un ou si se amesteca bine. Intr-un castronel punem apa, ca sa ne umezim tot timpul mainile si formam perisoarele.

 Adaugam perisoarele in ciorba, vom sti ca sunt fierte, cand acestea se ridica la suprafata. Se adauga zeama de varza dupa gust (eu de obicei pun 500 ml la o oala de 5 litri), se mai lasa 2 minute si se ia focul. Se adauga verdeturi proaspete, daca aveti.

 

Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/ciorba-de-perisoare-3.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare