Ciorba de perisoare

de gaby_duceag in Ciorbe, 8 Ian 2011 | 18592 vizualizari

 

Citesc mereu retetele pentru ciorba de perisoare si observ ca toata lumea pune la fiert legumele apoi perisoarele. Eu fac..invers :))). De ce? 1. -asa m-a invatat mama! :)) 2. ..pai..dau carnea un clocot, curat spuma apoi pun legumele. daca le pun odata..cum o mai curat?:d.in fine..:d

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata ( amestec vita+porc, sau doar de porc sau,..carne de pui)
  • un ou
  • 150 gr orez
  • legume: ardei, ceapa, radacina de : telina,patrunjel, pastarnac,morcov, rosii, 
  • o cana bors de putina
  • 400 ml smantana
  • 2-3 linguri pasta tomate sau suc de rosii
  • sare
  • piper
  • verdeturi: leustean, patrunjel, tarhon
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Pregatesc perisoarele: intr-un bol amestec bine carnea tocata cu oul, sare piper si o lingura de orez.

Pun intr-o oala mare aproximativ 5 l apa. Cu mana umeda formez bilute rotunde din pasta de carne , pe care le plonjez in apa rece din oala.

Cand perisoarele s-au ridicat la suprafata si apa a dat in clocot, curat spuma formata (la carnea de pui nu prea e cazul) si adaug legumele in ciorba de perisoare..

In cazul in care aveti legume puse pentru iarna, la congelator sau cu sare, adaugati o jumatate de borcan de 720 ml, zarzavat. In caz contrar ardeiul il taiem cubulete mici, radacinoasele le dam pe razatoare, rosiile le decojim si le tocam (le vom adauga mai tarziu), ceapa o tocam marunt.

Adaugam orezul spalat bine si lasam totul la fiert pentru aproximativ 30-40 min la foc mic.

Borsul de putina il strecuram si-i dam un clocot dupa care-l adaugam in ciorba de perisoare.

Adaugam rosiile tocate, sucul de rosii si mai lasam la fiert 5 minute.

Oprim focul, luam din ciorba de perisoare un polonic de zeama si-l adaugam peste smantana, omogenizam si turnam in oala.

Adaugam verdeata, repartizam in boluri, scoatem ardeiul iute de la borcan si..pofta buna!

 

TIPS-URI

1

putem drege ciorba de perisoare si numai cu 2-3 galbenusuri batute bine, in care amestecam verdeata si adaugam in ciorba cu 5 minute inainte de a opri focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (68)

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 00:21

DanaModog 1

17.12.2014, 23:56

Mmmm .... delicios

Rahela Velicu 1

12.04.2022, 14:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui