Ciorba de naut cu hrisca

de Valclaudia in Ciorbe, 25 Mai 2014 | 5664 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca.200 gr naut uscat
  • 3 linguri hrisca
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • oregano in otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de naut cu hrisca:

Punem se seara nautul in apa la hidratat.

A doua zi scurgem apa de pe natut, il clatim in doua trei ape sa indepartam cojile.

Curatam morcovul si ardeiul, le spalam.

Taiem morcovul cubulete,il calim in ulei cca 5 minute, il condimentam, adaugam si ardeiul taiat bucatele, mai calim 5 minute.

Punem nautul, apa rece (cca 2-3l) si lasam sa fiarba la foc potrivit o ora si jumatate, indepartam spuma formata cu o spumiera.

Adaugam boabele de hrisca, rosiile pasate si mai fierbem 20-30 minute.

La final punem o lingurita oregano in otet, stingem focul, presaram marar verde si patrunjel tocat.

Lasam oala acoperita cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de naut cu hrisca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]