Ciorba de ied cu macris

de simona72 in Ciorbe, 28 Mai 2013 | 6319 vizualizari

 

Din categoria bucate pentru masa de Paste, o asemenea ciorba am servit la Paste, dar s-a mincat prea repede pentru a mai face poze si a posta. Pe asta am facut-o azi cu carnita de la congelator...

 

INGREDIENTE

  • carne de ied pt ciorba(cap,sira spinarii taiata bucati)
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia mare
  • 1 legatura macris
  • 1 cescuta orez
  • 2-3 cartofi
  • 200-300 ml bors
  • 1 lingura concentrat legume
  • sare (daca mai este necesar)
  • cite 1 lingura frunze de patrunjel, leustean, telina
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied cu macris:

Daca fosolositi cap la ciorba acesta trebuie spalat foarte bine. Carnea pentru ciorba spalata si portionata o punem cu apa la fiert, avind grija sa nu umpleti oala pt a avea loc sa puneti si celelalte pt ciorba. Cind incepe sa fiarba spumati ciorba de mai multe ori, pina devine limpede. Adaugati ceapa, morcovul, ardeiul, radacina de patrunjel tocate ca pt ciorba.

Cind acestea s-au fiert, se pune orezul si macrisul spalat,fara codite si taiat mare, Cind este aproape fiert orezul se pun si cartofii taiati cubulete. Lasam sa fiarba , adugam bors dupa gust, concentrat de legume si sare daca mai este necesar. Lasam sa mai fiarba 5 minute si borsul, adugam frunzele taiate fin si mai lasam sa dea in clocot 2-3 minute.

Serviti cu smintina in farfurie. Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

de fiecare data la ciorbele de Paste folosesc macris, pt gustul deosebit pe care-l da ciorbei

2

daca nu va place capul de miel sau ied, nu-l puneti si folositi alta carne

3

daca folosesc multe verdeturi la ciorbe gen: macris, patrunjel etc...las ciorba sa dea bine in clocot cu verdeturile pentru ca are tendinta sa se strice repede (mai ales daca este cald)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu macris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]