Ciorba de dovlecei a la grec

de adnia in Ciorbe, 28 Iul 2013 | 9754 vizualizari

 

E vara, e foarte cald...iar dovleceii, preferatii mei sunt la putere! Si cum tot incerc eu sa-i prepar in fel si chip, va prezint si aceasta reteta, foarte gustoasa si perfecta, zic eu!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina mica
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei a la grec:

 

Dovleceii se rad si se sareaza; se lasa sa se odihneasca 10 minute.  Intre timp, se curata celelalte legume si se rad (eu am folosit robotul). Se calesc 2 minute legumele, cu exceptia dovleceilor, apoi se adauga apa si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga dovleceii, se dau in 2-3 clocote si se opreste focul. Se lasa sa se racoreasca. Cand compozitia a ajuns la temperatura camerei, se ia un bol separat, se bat ouale, se adauga laptele si putina zeama din ciorba, apoi se adauga in oala cu ciorba. Se potriveste de sare, eventual piper, se acreste cu zeama de lamaie si se presara marar praspat tocat. Eu prefer sa servesc ciorba asta la temperatura camerei, mai ales pe caldurile astea.
Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dragavei (2)