Ciorbă de curcan

de Ancutsa in Ciorbe, 27 Dec 2018 | 3716 vizualizari

 

Ieri am învăţat de la mama cum să pregătesc o ciorbă de curcan ca după sărbători: un pic mai acră, ca să ne dregem după mâncărurile ceva mai grele. I-am pus şi o mână de fidea, că mie îmi place fideaua în ciorbe, însă se poate înlocui cu orez. La final, am acrit-o cu zeamă de varză.
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • Un tacâm de curcan,
  • 3 linguri zarzavat pentru iarnă (morcovi, ardei gras galben, ardei gras roşu, rădăcină de ţelină)
  • 1 ceapă mare albă,
  • O mână de fidea,
  • O ceaşcă roşii la conservă,
  • 500 ml zeamă de varză,
  • Câteva fire de mărar, leuştean şi pătrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de curcan:

Se pune la fiert, într-o oală încăpătoare cu capacitate de 6 l, tacâmul de curcan împreună cu apa (astfel încât de la nivelul apei până la marginea vasului să mai rămână un spaţiu liber de 3 degete) şi o linguriţă cu sare. Se îndepărtează spuma formată. Se mai amestecă din când în când în ciorbă, astfel încât carnea să nu se lipească de oală.

Când carnea e aproape fiartă, se adaugă legumele: mai întâi ceapa, care va limpezi ciorba. Apoi se adaugă zarzavat pentru iarnă. Eu am avut morcovi, ardei şi ţelina mărunţite la blender pentru zarzavatul de iarnă şi păstrate la borcane cu sare. Eu am pus cam 3 linguri de zarzavat, însă puteţi pune şi legume proaspete.

Când legumele sunt fierte, se adaugă fideaua, apoi şi roşiile. Se mai lasă câteva minute, apoi se acreşte cu zeamă de varză, după gust. Eu am pus cam 500 ml. Se mai lasă câteva minute, apoi se ia focul şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

Se poate servi cu ardei iute.

 Timp pregatire: 10min

Timp total: 1h 30min

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/12/ciorba-de-curcan.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

31.12.2018, 18:25

Daniela,

miki_a 1

03.01.2019, 03:14

Foarte bună!

Ancutsa 1

03.01.2019, 10:27

Mihaela, ma bucur mult ca iti place! Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu zeama de varza