Ciorba cu conopida

de Giana in Ciorbe, 28 Oct 2013 | 4262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof
  • 1 buchetel de conopida
  • 2 linguri cu boabe de mazare
  • 2 linguri ulei
  • sare, vegeta dupa gust
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 1/2 lamaie sau bors magic
  • leustean sau patrunjel pt decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu conopida:

Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica. Pastarnacul il taiem cubulete mici, la fel si cartoful. Conopida o rupem in buchetele mici si ii taiem cotorul.

Calim in cratita morcovul cu ceapa in 2 linguri de ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugam 1.5 l de apa si lasam sa clocoteasca. In alta cratita punem conopida la fiert cu apa. Mie nu imi place mirosul de conopida de aceea fierb conopida separat si arunc apa. Cand apa de la ciorba a clocotit adaugam cartoful, pastarnacul si boabele de mazare. Dupa ce au fiert legumele din ciorba adaugam si conopida scursa. Condimentam cu vegeta si sare dupa gust iar dupa ce ciorba a dat de cateva ori in clocot oprim focul.

Separat intr-un castron batem un ou cu smantana si adaugam cate putin din ciorba putin racita. Eu am acrit ciorba cu bors magic, pe care l-am adaugat in amestecul de ou cu smantana. Cu acest amestec dregem ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (14)

Giana 1

28.10.2013, 11:06

Va multumesc. Dia, salata cu maioneza urmeaza sa o incerc pt ca prea i s-a facut reclama pe aici si sunt curioasa ce gust are.

Alina26 1

28.10.2013, 12:07

nu am facut niciodata!!!

Giana 1

28.10.2013, 12:50

Nici eu nu mai incercasem Alina, imi ramasese putina conopida si n-am vrut s-o arunc. Am incercat sa schimb meniul si mi-a placut ce a iesit.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]