Ciolan copt impanat

de claudiaO in Porc, 5 Apr 2014 | 6043 vizualizari

 

Acum vreo 3 ani am servit asa ceva intr-un restaurant din Miercurea Ciuc...era mancarea casei...ne-a placut atat de mult, incat am reprodus-o negresit de cateva ori si acasa...Nu va pot spune cum miroase in casa in timpul prepararii :)

 

INGREDIENTE

  • un ciolan de porc, afumat, cat mai mare - al meu a avut cam 2 kg
  • 1 carnat de tara - afumat - taiat felii - pentru impanat
  • catei de usturoi - vreo 8 catei sanatosi - taiati pe lungime in 2-3
  • mirodenii- piper,cimbru,2 foi de dafin
  • 2 linguri de ulei pentru uns vasul si o lingura pentru uns ciolanul - ca sa se lipeasca de el mirodeniile
  • 100 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan copt impanat:

Pregatim ciolanul: il spalam si il stergem bine, apoi il ungem cu ulei pe toate partile.

Il gaurim in mai multe locuri cu varful unui cutit si il impanam cu usturoi si bucatele de carnat afumat. Presaram bine pe toate partile cu piper si cimbru, apoi asezam ciolanul in vasul roman, tinut de dinainte cca. 2 ore in apa sa se hidrateze :). Vasul il ungem pe fund cu putin ulei; punem frunzele de dafin si vinul pe langa ciolan, si acoperim vasul cu capacul lui - daca avem loc, daca nu cu o folie de aluminiu - eu nu am acut cum sa pun capacul :(.

Dam la cuptor la foc micut  pentru 2 ore -incepe sa se desprinda din loc in loc carnita de os si ciolanul este rumenit frumos. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Noi l-am servit, ca si la restaurant, alaturi de cartofi copti - acordeon, mujdei de usturoi cu iaurt si castraveciori murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan copt impanat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bunica 1

05.04.2014, 17:18

Claudia nu te lua dupa cei care sunt la dieta,sa stea acolo)mie-mi place ciolanul asta!

Rocsi 1

05.04.2014, 20:11

Mmm pana la mine a ajuns mirosul

claudiaO 1

07.04.2014, 09:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]