Ciocolata de casa

de oanapl in Prajituri, 8 Ian 2017 | 6576 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte praf
  • 125 g unt gras (82% grasime)
  • 100 ml apa
  • 40 g cacao
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 100 g nuci prajite
  • 1 varf cutit sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Pui zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa intr-o craticioara, pe foc mediu, si amesteci pana cand zaharul este complet topit. Cand observi ca s-a format o spuma alba la suprafata, mai lasi sa fiarba 5 minute, nu mai mult, si stingi focul.

 Intre timp, amesteci laptele praf cu cacaua si le cerni. 
Imediat dupa ce stingi focul, adaugi untul topit partial si esenta de rom.
Amesteci pana cand untul este complet incorporat in siropul de zahar.
Adaugi treptat mixul de lapte praf si cacao in sirop si mixezi incontinuu in timp ce il adaugi.
Dupa ce ai incorporat laptele praf si cacaua, adaugi nucile si amesteci cu o lingura de lemn.
Tapetezi forma cu folie de plastic alimentara si adaugi ciocolata. O nivelezi frumos si o lasi intr-un loc racoros, exclus frigider, 3-4 ore.

TIPS-URI

1

Pentru ca ciocolata are tendinta sa se intareasca, trebuie sa te misti destul de rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Madalina