Ciocolata de casa

de laylalala in Dulciuri, 4 Feb 2011 | 17721 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •          150 ml lapte
  •          150 gr zahar
  •          20 gr zahar vanilat bourbon
  •          100 gr unt
  •          140 gr ciocolata din comert (eu am folosit amestec de ciocolata cu lapte& amaruie)
  •          ½ lingurita esenta de rom
  •          250 gr lapte praf
  •          alune/stafide (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

 

  1. Intr-o cratita pune la fiert laptele cu zaharul. Lasa pe foc pana cand se topeste zaharul. Separat, topeste untul impreuna cu ciocolata. Lasa ambele sa se raceasca putin.
  2.   Amesteca compozitia cu lapte si cea cu ciocolata imreuna apoi incorporeaza romul. Inglobeaza laptele praf si amesteca pana la omogenizare. Pune compozitia intr-un vas tapetat cu foaie  de copt, presara cu alune/stafide daca folosesti si lasa sa se raceasca peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

cosmin_kmt 1

05.04.2013, 15:54

important e,.....sa fie facuta cu lapte praf si cacao

diaconta 1

05.04.2013, 15:57

Cosmin,ciocolata de casa e cel mai simplu "dulce",iar retete avem multe.Spor la treaba si bun venit

jolygina 1

06.04.2013, 00:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi "Petit chinois"