Chiftele în aluat de bere by Gaby

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2013 | 5078 vizualizari

 

De când le-am vazut la Gaby, am poftit la ele. Iată că le-a venit rândul! Super delicioase! Mulțumesc Gaby pentru idee! :-*

 

INGREDIENTE

  • Bere fără alcool 300 ml,
  • Făină albă de grâu 600 g.,
  • Sare iodată 1 linguriță,
  • Zahăr tos 2 lingurițe,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Drojdie uscată 3 lingurițe,
  • Pentru Chiftele
  • Carne tocată amestec vită+porc cca. 600 g,
  • Usturoi ,
  • Pâine 2 felii vechi de o zi,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce,
  • Mărar verde/uscat
  • Ou 1 bucată.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele în aluat de bere by Gaby:

Pentru chiftele se amestecă carnea tocată, cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă, se asezonează de sare, piper, boia și mărar. Apoi se modelează cu mâna udă chifteluțe, mi-au ieșit 26 de bucăți.

În cuva de la mașina de pâine se pun pe rând berea, sarea, zahărul, uleiul, făina și drojdia. Se programează pentru aluat cca. 90 de minute.

Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, sa taie în rondele. Se pune pe fiecare rondea câte o chifteluță. Se modelează biluțe, care apoi se pun în tavă și se ung cu ou. Se pun la cuptor cca. 40 minute până se rumenesc frumos.

Se servesc reci sau calde, cu sos de roșii sau muștar.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

inainte de a da la cuptor se pot presara cu putin susan, mac sau seminte de in

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele în aluat de bere by Gaby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Cris2711 1

03.03.2013, 22:46

ce fain ti-a iesit

alba_zori 1

04.03.2013, 19:41

foarte bune,si eu le-am facut odata,te pup

babi5 1

17.06.2013, 11:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele la cuptor din carne de porc si piept de curcan