Chiftele din cartofi, dovlecel si morcov

de Andra_Constantinescu in , 1 Aug 2018 | 11895 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
Ador noile condimente Delikat si imi place sa le combin in diverse feluri pentru a obtine un gust cat mai bun. De data aceasta am folosit "Condimente pentru cartofi", care au in compozitie ingrediente naturale precum: usturoi, ceapa, rosii, boia de ardei dulce, piper, seminte de telina, coriandru, chimen, nucsoara si ardei iute cayenne. Am adaugat si putin "Maghiran", "Oregano" si "Piper negru boabe".
Recomand noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.

 

INGREDIENTE

  • 550 g cartofi
  • 1 dovlecel (370 g)
  • 1 morcov (150 g)
  • sare
  • 1 ou
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 50 g pesmet
  • 1 lingurita de condimente pentru cartofi de la Delikat
  • putin maghiran uscat de la Delikat
  • putin oregano uscat de la Delikat
  • putin piper proaspat macinat de la Delikat
  • 50 g faina
  • 80 g pesmet pentru tavalit chiftelele
  • ulei pentru prajit chiftelele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din cartofi, dovlecel si morcov:

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se lasa sa se raceasca.

Dovlecelul si morcovul se curata de coaja, se clatesc cu apa, se dau pe razatoarea mare si se freaca cu putina sare, lasandu-se la scurs intr-o sita.

Dupa ce dovlecelul si morcovul si-au lasat zeama, se storc bine si se pun intr-un castron. Se dau cartofii pe razatoarea cea mare. Se adauga oul, ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat de foi, spalat si presat), pesmetul, condimentele pentru cartofi de la Delikat, putin maghiran uscat de la Delikat, putin oregano uscat de la Delikat si putin piper proaspat macinat de la Delikat. Se amesteca totul si, daca este necesar, se mai adauga sare si faina. Compozitia trebuie sa fie ferma.

Se formeaza chiftelele cu mainile umezite si se dau prin pesmet. Se prajesc in ulei pe ambele parti. Se scot pe un servetel absorbant. Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din cartofi, dovlecel si morcov" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi dulci la cuptor cu cimbru - Garnitura gustoasa de post