Chiftele de ghebe, la cuptor

de _Alina_ in Mancaruri de post, 9 Apr 2014 | 9776 vizualizari

 

Nu stiu altii cum sunt, dar la mine cand vine vorba de chiftele prajite... ma gandesc de doua ori. Imi plac si cele prajite, ca deh sunt gustoase insa de fiecare data cand consum imi bate ficatu'n tzeava si m-anunta ca el e cat se poate de jenat. :)) Asa ca apelez cu drag la cuptor. :)

 

INGREDIENTE

  • 980 g ghebe (fierte, tocate si stoarse)
  • 300 g ardei copt
  • 150 g ceapa (curatata)
  • 150 g morcov (curatat)
  • 200 g orez fiert
  • 100 g pesmet
  • 15 g faina
  • 35 g usturoi zdrobit (5 catei)
  • 1/2 legatura patrunjel (tocat)
  • 1 lgt piper
  • 3/4 lgt sare grunjoasa
  • .......
  • 100 g pesmet pentru dat chiftelele
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de ghebe, la cuptor:

1. Bagam separat ceapa, morcovul si ardeiul copt in robot sau le dam prin masina de tocat.

2. Punem toate ingredientele intr-un vas incapator si amestecam bine.

3. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.

4. Formam din compozitie chiftele, le dam prin pesmet si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt/silicon.

5. Introducem tava in cuptor pentru 25-35 min.

6. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca complet inainte de a le transfeera pe un platou.  Pofta Buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ghebe, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]