Chifle din faina integrala

de mirela0911 in Piine, 7 Aug 2017 | 3196 vizualizari

 

Sunt bune, sunt sanatoase, nici nu se compara cu cele din comert!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba tip 550
  • 250 g faina integrala
  • 8 g drojdie uscata
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei
  • cca 250-300 ml apa
  • seminte
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle din faina integrala:

Intr-un bol se pun cele doua tipuri de faina, sarea si drojdia uscata. Se amesteca bine, apoi se toarna uleiul si apa calduta, amestecand pana se poate framanta.

Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta un aluat elastic si care nu se lipeste de maini. Se pune din nou in bol, se presara putina faina deasupra si se pune intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer pentru a dospi.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce si-a dublat volumul, se rup din aluat bucati potrivit de mari, se modeleaza usor intre palme si se asaza in tava. Se pun deasupra cateva seminte (de floare, de dovleac, de ce aveti) si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 30 de minute.

Se verifica dupa cele 30 de minute si, daca mai este cazul, se mai lasa la cuptor. Odata scoase din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la racit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate mi-au iesit 14 chifle.

2

Se pot servi ca atare sau umplute cu ce doriti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle din faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pogace-paine sarbeasca