Cheescake cu portocale

de Ela68 in Dulciuri, 16 Apr 2016 | 4615 vizualizari

 

O prajitura usor de preparat,  fara coacere  si extrem de racoroasa. Singurul inconvenient este faptul ca trebuie asteptat cateva ore pana ce crema este destul de ferma sa putem portiona. Ca si gust, putem asocia preparatul cu prajitura Fanta, made in Romania :).
 sursa :http://www.lacuocadentro.com/
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru baza :
  • 180 gr biscuiti cu cacao
  • 90 gr unt topit

Crema :

  • 450 gr branza ricotta
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 130 gr zahar pudra
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa (bio)
  • 50 gr suc de portocale
  • 4 foi gelatina

Pentru glazura :

  • 250 gr suc de portocale
  • 60 gr zahar
  • 3 foi gelatina

Decor :

  • o felie de portocala
  • frunze de menta
  • floricele de liliac
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheescake cu portocale:

 1. Biscuitii se faramiteaza intr-un blender si se amesteca cu untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil cu diametrul de 20 cm, se toarna amestecul si se preseaza cu o lingura, astfel incat sa fie distribuit in mod egal. Se lasa 30 minute la frigider.

2. Se mixeaza branza ricotta impreuna cu zaharul pudra, apoi se adauga frisca batuta separat si coaja de portocala. Foile de gelatina le lasam la inmuiat in apa rece, iar sucul de portocale il incalzim pe foc. Se da deoparte, se adauga gelatina si se amesteca pana la dizolvarea completa. Cand aproape s-a racit se toarna peste ricotta si se amesteca rapid cu ajutorul unui tel pana la inglobarea completa. Se toarna peste baza de biscuiti, se niveleaza si se lasa la frigider 4-5 ore. 

3.Pentru glazura, punem gelatina la inmuiat in apa rece. Separat, incalzim pe foc sucul de portocale impreuna cu zaharul si cand a ajuns aproape de punctul de fierbere, dam deoparte si combinam rapid cu gelatina stoarsa de apa. Lichidul se toarna caldut peste crema care este deja inchegata. Punem la frigider inca 3-4 ore. 

4. Scoatem inelul si hartia pergament si se decoram dupa imaginatie.

TIPS-URI

1

pentru ca glazura sa iasa perfect, crema trebuie sa fie intarita, alfel, patiti ca mine, se desprind bucatele din ea si intra in glazura. Nu deranjeaza la gust, doar la aspect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (29)

mirela0911 1

18.04.2016, 20:55

Plaaaaceeee!

RuxyRux 1

09.05.2016, 20:19

O minune

Ela68 1

10.05.2016, 11:37

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

ULTIMELE COMENTARII

caxorop247

Die Website https://sportapothekeonline.com/ ist eine effektive Lösung für alle, die ihren Körper ohne unnötigen Aufwand und leere Versprechungen in Ordnung bringen möchten. Hier können Sie wirksame Medikamente kaufen: von Fatburnern über Anabolika bis hin zu Hilfskomplexen. Dank der benutzerfreundlichen Oberfläche und der schnellen Lieferung müssen Sie keine Zeit mit der Suche verschwenden – alles Beste ist an einem Ort. Dies ist ein Shop für alle, die Wert auf Ergebnisse legen und nicht jahrelang warten möchten.

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu ciocolata si rom