Chec pufos cu nuci

de Patricia Iordache in Prajituri, 8 Apr 2013 | 21726 vizualizari

 

Reteta acestui chec o am de la o fosta colega de serviciu. Este cel mai gustos chec pe care l-am mancat vreodata!

 

INGREDIENTE

  • - 6 oua;
  • - 1 cana de zahar;
  • - 1 cana de faina;
  • - 6 linguri de ulei;
  • - 1/2 lingurita praf de copt (stins cu zeama de la 1/2 de lamaie);
  • - coaja de la o lamaie;
  • - putina sare;
  • - miez de nuca crud (cat de mult dorim);
  • - 1 lingurita cu varf cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu nuci:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana obtinem o pasta omogena.

Praful de copt il stingem cu zeama de lamaie.

Turnam treptat faina amestecand de sus in jos, usor, ca sa nu scada volumul albusurilor.

Oprim jumatate de cana de compozitie pe care o amestecam cu cacao.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt sau cu unt si faina, turnam compozitia alba, apoi pe mijloc turnam compozitia de cacao si amestecam usor cu lingura ca sa obtinem un mic decor.

Punem deasupra checului, pe toata suprafata, miezul de nuca taiat grosier sau bucati mari, depinde cum ne place.

TIPS-URI

1

Nu pisati foarte mult miezul de nuca pentru ca se poate arde la copt.

2

Am folosit o cana de 150 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca (din albusuri)