Chec cu zahar ars si visine

de babi5 in Prajituri, 6 Sep 2014 | 5051 vizualizari

 

Dragii mei aceasta reteta are nr.5 in caietul meu si este scrisa acum 38 ani , si azi m-am gindit sa o scot de la":naftalina" nu am facut-o tare de mult, o faceam mai des iarna datorita scortisoarei si cuisoarelor din compozitie am asociat acest chec cu sarbatorile de Iarna.In reteta originala nu exista visine eu azi am adaugat si nu cred ca se supara cineva.Datorita tavii mele eu am folosit cantitate dubla tava(35/45 cm)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 280 gr faina
  • 4 oua
  • 1 lingurita bicarbonatdd
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 virf lingurita cuisoare
  • 2linguri pesmet
  • 1 borcanel (350 gr) visine desimburite
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 lingura suc lamie(sau otet)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu zahar ars si visine:

Prima data ardem 100 gr zahar cu 200 ml apa si lasam la racit.Separam galbenusele de albus, apoi galbenusele se mixeaza bine cu 200 gr. zahar si zaharul vaniliat,Se adauga cuisoarele si scortisoara bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie,apoi adaugam faina  in ploaie  si albusele batute spuma. Cu o paleta le incorporam de jos in sus usor pana albusele se incorporeaza bine.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hirtie de copt  desupra ,aranjam visinile care le-am amestecat  in prealabil cu pesmetul.Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam pentru35-40 min. ( facem testul  cu scobitoarea)Cind este coapta pudram cu zahar farin cu aroma vanilie.Este un desertbun si usor de realizat vi-l daruiesc cu mare drag ,poate cindva va veti aminti de mine 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu zahar ars si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos

pe 03.04 la 10:08

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

pe 03.04 la 10:02

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu prune