Chec cu stafide si merisoare

de Bunica in Prajituri, 22 Feb 2014 | 4781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g. stafide
  • 50 g. merisoare
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri nuci macinate grosier
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide si merisoare:

Merisoarele si stafidele se pun la hidratat in vin alb dulce sau coniac.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana stau pe teluri.

Mixand in continuare adaugam zaharul cate o lingura.

Scoatem telurile si folosim o spatule.

Adaugam uleiul  ,faina si zaharul vanilat mestecand usor de jos in sus.

Compozitia se imparte in doua.Una se lasa alba si cealalta se combina cu cacao.

In compozitia alba se adauga merisoarele si stafidele.

Tapetam cu hartie de copt doua forme de chec.

In tavi turnam cate o lingura din compozitia  cu cacao si una din compozitia alba.

Nuca macinata am pus-o pe compozitia dintr-o tava.

Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade pana trece testul cu scobitoarea.

 

Lasam sa se raceasca in tava si pudram.

 

TIPS-URI

1

Profesoara mea de gospodarie din liceu ne-a invatat asa:la chec proportia este 1 ou,2 linguri zahar,1 lingura ulei si 2 faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

pe 04.09 la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu lapte, reteta simpla si usoara