Chec cu Nutella si alune de padure

de laylalala in Prajituri, 22 Apr 2010 | 7637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 175 gr unt
  • 175 gr zahar brun, pudra
  • 3 oua
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri Nutella
  • 50 gr alune de padure, tocate mare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu Nutella si alune de padure:

Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda de 23 cm.
Se bate untul cu zaharul, ouale, faina, praful de copt, scortisoara si lapetele pana se obtine un aluat usor si pufos.Se toarna ¾ din aluat in tava, se imprastie deasupra 4 linnguri Nutella si se toarna aluatul ramas.Se trece cu un cutit prin aluat, facand rotiri, apoi se netezeste la suprafata.Se presara alune si se da la copt 50 – 60 minute, pana a crescut si s-a rumenit usor (se face testul cu scobitoarea).Daca se rumeneste prea tare la suprafata, atunci de acopera cu folie de alimoniu.
Se lasa sa se raceasca in tava 10 minte, apoi se rastoarna si se lasa sa se raceasca complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu Nutella si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

22.04.2010, 14:07

susu 1

17.02.2011, 20:26

eu iubesc nuttela mai mult decat alte creme de ciocolata asa ca.. am sa incerc

susu 1

18.02.2011, 19:46

Astazi l-am facut, e minunat, delciios, fraged si aromat cu scortisoara, o nebunie.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine