Chec cu ciocolată și portocale

de elucubratiiculinare in Prajituri, 20 Feb 2012 | 4798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albușuri de ou,
  • 1/8 linguriță sare,
  • 1 cană zahăr,
  • o linguriță esență de vanilie,
  • 100 ml lapte,
  • 100 ml ulei,
  • 2 căni făină,
  • 10 g praf de copt,
  • coaja de la o portocală,
  • coaja de la o mandarină,
  • 200 g ciocolată,
  • 1 portocală.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolată și portocale:

Se bat bine albușurile cu un praf de sare. Adăugăm treptat zahărul și batem până obținem o spumă tare. Adăugăm laptele, uleiul și făina amestecată cu praful de copt. După fiecare ingredient amestecăm bine. La sfârșit adăugăm 150 g ciocolata tocată bucăți nu foarte mici și coaja de portocală și mandarină. Se amestecă cât să se împrăștie ciocolata.

Compoziția se pune în două tăvi de chec unse cu unt. Deasupra fiecărui chec punem jumătăți de felii de portocală și presărăm restul de ciocolată. Se coace la 180 grade C pentru 45-50 minute. Se face testul cu scobitoarea înainte de a-l scoate din cuptor (e gata când scobitoarea iese curată).

Se lasă să se răcească bine de tot, altfel la tăiere ciocolata fiind moale se va întinde. Se taie oblic, să avem felii mai mari.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolată și portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu nuca si glazura de ciocolata