Chec clasic

de Panacris in Prajituri, 8 Iun 2012 | 6137 vizualizari

 

Un chec clasic delicios!:)

 

INGREDIENTE

  • oua 5 bucati,
  • apa 5 linguri,
  • zahar tos 16 linguri,
  • zahar vanilat 1 plic,
  • esenta de vanilie 1 fiola,
  • ulei de floarea soarelui 4 linguri,
  • cacao neagra 4 linguri,
  • zahar pudra ptr decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec clasic:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si treptat se adauga apa si uleiul. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in crema de oua, se adauga esenta de vanilie, un praf de sare si faina cernuta, amestecandu-se uosr pana se incorporeaza toate ingredientele. Un sfert de aluat se amesteca cu cacaua. Se toarna aluatul galben intr-o forma de chec tapetata cu foaie de pergament si se toarna deasupra aluatul de cacao.

Se introduce in cuptorul preincins, cca. 45 de minute la 160 de grade. Dupa ce trece testul cu scobitoarea, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma si se pudreaza cu zahar praf la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec clasic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert checul mofturosilor